silverjungle-logo
pesuohjeita

PESUOHJEET


Saamme usein kyselyitä siitä, miten vaatteitamme tulisi huoltaa. Seuraavassa ajatuksiamme ekologisesta vaatteiden huollosta.

Pesuohjelmat ja ekologisuus

Vaatteissamme on pesu-ohjeet joko 30 tai 40 asteen pesuun. Olemme kuitenkin kaikki tuotteet pesseet 40 asteen pesussa, ja ne kestävät sen erinomaisesti. Olemme kuulleet, että jotkut asiakkaat ovat pesseet tuotteita menestyksekkäästi jopa 60 asteen pesussa, mutta sitä emme uskalla kyllä suositella. Usein ajatellaan, että vaatteet eivät puhdistu kunnolla matalammissa lämpötiloissa, mutta se ei pidä paikkaansa. Jos vaatteissa on selkeä tahra, suosittelemme tahrojen esikäsittelyä. Tahrojen käsittelystä enemmän alempana.

Meiltä kysytään usein syitä siihen, miksi tuotteillamme on pesu-ohjeissa alhaiset lämpötilat. Isoin syy on ekologisuus: peseminen matalammissa lämpötiloissa on ekologisempaa ja luontoystävällisempää kuin pesu korkeissa lämpötiloissa. Filosofiamme on, että ekologisuus tuotteessamme näkyy ja jatkuu myös niiden huollossa. Haluamme, että tuotteemme kuormittavat mahdollisimman vähän luontoa, myös sen jälkeen kun ne on otettu käyttöön.

Ekologisen näkökannan lisäksi osassa tuotteitamme on käytetty elastaania ja farkuissa on lisäksi viskoosia. Nämä materiaalit eivät pidä kuumista lämpötiloista, vaan niihin joutuessaan menettävät joustavuutta, ja pahimmassa tapauksessa kuidut katkeavat. Tämä tietenkin lyhentää vaatteen käyttöikää ja kuormittaa luontoa. Ideologiamme vaatteita suunniteltaessa on se, että tuotteiden käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Että ne kestävät myös mahdollisille sisaruksille, tai että niiden elämä jatkuisi ehkä jossain toisessa perheessä.

Käännä vaatteet nurinpäin ennen pesua

Suosittelemme, että kaikki tuotteet pestäisiin nurinpäin käännettynä, tämä on yksi hyvä keino lisätä tuotteen ikää ja pitää pinta hyvänä. Pesu kuluttaa aina vaatetta, mutta jos tuote on nurin päin, kohdistuu suurin kulutus nurjalle puolelle. Erityisesti sukkahousujen ja sukkien kanssa tämä on enemmän kuin suositeltavaa! Sukkahousut ja sukat ovat erityisesti erittäin kulutukselle altis tuote, ja jotta niiden pinta pysyy hyvänä, tuote on hyvä siis pestä käännettynä. Pesukoneen vetovoima omalla tavallaan kumoaa käytössä tapahtuneen langan "löystymisen".

Tuoksuttomat pesuaineet

Pesuaineeksi suosittelemme kotimaisia tuoksuttomia pesuaineita, esimerkiksi LV tai Erisan. Tuoksullisten pesuaineiden kemikaalikuorma on suurempi kuin tuoksuttomien. Herkimmille nämä kemikaalit saattavat aiheuttaa ihoreaktioita, ja tuoksuyliherkille hengitystieoireita. Huuhteluaineen käyttöä emme suosittele, mutta jos haluat jotain kuitenkin käyttää suosittelemme pyykkietikkaa. Jos se ei ole sinulle tuttu tuote, siihen kannattaa ehdottomasti tutustua.

Narukuivaus vs. kuivausrumpu

Kuivaamisessa ihan normaali narukuivaus on paras vaihtoehto. Käytämme tuotteissamme aina esikutistettua materiaalia, mutta tuotteet joissa on puuvillaa, menevät aina hieman kasaan pesussa. Paras tapa "taistella" tätä vastaan on napakka ravistus ja oikominen ennen kuivumaan laittamista. Näin asiasta ei pitäisi tulla mitään ongelmaa.

Meiltä tiedustellaan usein myös kuivausrummun käytöstä. Kuivausrumpu on suuri energian kuluttaja, joka lisäksi aina vähän kutistaa ja pikkuhiljaa kuluttaa vaatteen pintaa. Lisäksi, kuten edellä mainittu, osassa tuotteistamme on elastaania ja viskoosia, jotka kuituina eivät kestä myöskään kuivausrummun kuumuutta. Tästä syystä rumpukuivaus ei ole tuotteillemme sallittua. Jos siis tästä huolimatta haluat käyttää rumpua, on se tehtävä omalla vastuulla :)

Tahranpoisto

Pyykinpesu ei noin normaalistikkaan ole yleensä kenenkään suosikkipuuhaa. Toki poikkeuksiakin löytyy! ;) Varsinkin kun lasten vaatteissa tuppaa niitä tahroja aina olemaan. Paras vinkki tahrojen poistoon on se, että tahrat tulisi käsitellä aina tuoreeltaan. Itse suosittelemme tähän sappisaippuaa palan muodossa, se on meidän oma luottotuotteemme. Lisäksi tässä on muutama toimivaksi testattu vinkki:

 

Hyviä pesuhetkiä toivottaa Silverjungle!